ECTS
3 crédits
Code Apogée
4LISE51
Composante(s)
UFR Langues et Civilisations
Période de l'année
Semestre 4
Objectifs
The Food Studies class will help shape an understanding of how British food evolved across the centuries. We will study a few of the current food-related issues that are relevant today in the United Kingdom through various analyses of texts, film extracts, menus, maps and statistics. The aim is to give students the opportunity to shake off stereotypes to gain a better vision of what British food is.
Contrôle des connaissances
Session 1 :
- Étudiants régime général : contrôle continu (évaluation écrite et orale)
- Étudiants régime spécial : examen écrit de 2h.
Session 2 (« rattrapage ») :
Étudiants régime général et régime spécial: examen oral de 15 mn.
Informations complémentaires
Organisation des enseignements
12 séances de TD de 2h. Travail d’analyse des documents (audios, filmiques, iconographiques, textuels). Travail en groupe et travail sur la prise de parole.
Bibliographie
Ouvrages au programme :
Spencer, Colin. British Food : an Extraordinary Thousand Years of History. Grub Street, 2002
Bibliographie complémentaire :
- Vogler, Pen. Scoff. Atlantic Books, 2020
- https://onlineresources.bloomsbury.com/cw/food-studies/