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Food Studies

  • ECTS

    3 crédits

  • Code Apogée

    4LISE51

  • Composante(s)

    UFR Langues et Civilisations

  • Période de l'année

    Semestre 4

Objectifs

The Food Studies class will help shape an understanding of how British food evolved across the centuries. We will study a few of the current food-related issues that are relevant today in the United Kingdom through various analyses of texts, film extracts, menus, maps and statistics. The aim is to give students the opportunity to shake off stereotypes to gain a better vision of what British food is.

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Contrôle des connaissances

Session 1 :

  • Étudiants régime général : contrôle continu (évaluation écrite et orale)
  • Étudiants régime spécial : examen écrit de 2h.

Session 2 (« rattrapage ») :

Étudiants régime général et régime spécial: examen oral de 15 mn.

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Informations complémentaires

Organisation des enseignements

12 séances de TD de 2h. Travail d’analyse des documents (audios, filmiques, iconographiques, textuels). Travail en groupe et travail sur la prise de parole.

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Bibliographie

Ouvrages au programme :

Spencer, Colin. British Food : an Extraordinary Thousand Years of History. Grub Street, 2002

 

Bibliographie complémentaire :

  • Vogler, Pen. Scoff. Atlantic Books, 2020
  • https://onlineresources.bloomsbury.com/cw/food-studies/
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